Órák

 • Baume et Mercier
 • Breitling
 • Cartier
 • Chronoswiss
 • Ferrari
 • Fortis
 • Frédérique Constant
 • Hamilton
 • Hublot
 • IWC
 • Jaeger-LeCoultre
 • MeisterSinger
 • Montblanc
 • Nomos
 • Omega
 • Oris
 • Panerai
 • Piaget
 • Sinn
 • TAG Heuer
 • Vacheron Constantin
 •  

  Percek

 • Best of Best
 • Formabontók
 • Búvár órák
 • Homage
 • Női órák
 • Órakultúra
 • Pilóta órák
 • Tourbillon
 • Forma 1 és autók
 •  

  Emberek

 • Hírek
 • Játék
 •  

  Óramutató

 • Impresszum
 • Médiaajánlat

 • Keresés

   
   


  Hírlevél megrendelése


  A Vacheron Constantin megnyitotta első boltját New York-ban

  Megnyitotta első New York-i üzletét a Vacheron Constantin, melynek tiszteletére rögtön be is mutatott három új óramodellt. A megnyitó ünnepség három napig tartott, szeptember 20-22-ig. A ceremóniát a vállalat vezérigazgatója, Juan Carlos Torres vezette, és jelen volt az észak-amerikai területi vezető, Hugues de Pins is. A megtiszteltetés alkalmából a vacsorát sztárséfek főzték, többek között Thomas Keller Chef, Eric Ripert Chef és Sergi Arola Chef.

  Vacheron Constantin Dove

  A Vacheron Constantin bemutatta az Only Watch aukcióra és kiállításra készített különleges modelljét, melynek a Dove nevet adta. Az óra stílusát és díszítését egy holland grafikus művész rajza ihlette. Maurits Cornelis Escher 1898-ban született és 1972-ben hunyt el, 74 évesen. A modellt egy 27 köves VC 2460 SC mozgásérzékelős rendszer hajtja.

  Vacheron Constantin Grand Complication zsebóra a Christie´s aukciós háznál

  A Vacheron Constantin patinás svájci óragyártó, az egyik legöregebb svájci üzem, mely az időméréssel foglalkozik. Egyik legszebb modelljük a Grand Complication zsebóra, mely nyár elején került New Yorkban kalapács alá egy aukció keretein belül. Kikiáltási ára 1 800 000 dollár volt, ami egy 20 karátos darabhoz lett mérve.

  Vacheron Constantin Atelier Cabinotiers Vladimir

  A Vacheron Constantin Atelier Cabinotiers Vladimir rendszere 38 köves, kézzel felhúzós, a modell összesen 891 darabból áll össze. Található benne másodperc ismétlő, eredeti öröknaptár, holdfázis-mérő, csillag-térkép és a szintén szükséges hét-számláló is rendelkezésre áll. Méri az órát, percet és másodpercet.

  Vacheron Constantin Atelier Cabinotiers Philosophia

  A Vacheron Constantin Atelier Cabinotiers igazi unikumnak számít az órapiacon abban a tekintetben, hogy a 18. század stílusát idézi fel modelljeiben. Két új modelljük, a Philosophia és a Vladimir egy kollekcióba tartozik és valódi svájci minőséget képviselnek, ami a genfi gyártó becsületére válhat. A mesterek kezeinek munkái az ügyfelek minden szükségletét kielégítik, igazi művész mestermunkák.

  Szingapúr: Utazás az idő szívébe a Vacheron Constantinnal

  Június 24-től augusztus 14-ig a Szingapúri Nemzeti Múzeum mindenkit meghív egy felfedező útra a Vacheron Constantin által teremtett világba. Ez lesz az első alkalom, hogy a nagyközönség számára is látogatható kiállítást szervez a világ legrégebbi óragyártója, és bemutatja több mint 250 esztendő kreativitását. A Vacheron Constantin 1755 óta szolgálja ki az arra érdemeseket.

  Vacheron Constantin számlapok

  Az órák világába igazán elmélyedtek sokszor már csak az órát életre keltő szerkezetre összpontosítanak, figyelmen kívül hagyva azt, amire leginkább a laikusok figyelnek. Ez pedig alapvetően az órák azon része, amivel nap mint nap találkozik a viselője, együtt él vele. A tokról, de leginkább a számlapról van szó, amely alapvetően határozza meg a szemlélő órához való viszonyát. Ezen pedig csak a legritkább esetben tud a szerkezet változtatni.

  Opera kupola a számlapon

  Bármennyire is igyekszik az ember az óragyártókra más szemmel nézni, azok is csak gazdasági vállalkozások, amelyek többé-kevésbé kiforrt termékeiket reális vagy nevetséges árakon szeretnék eladni. Éppen ezért tekinthető különösnek, hogy egy műszaki szempontból semmi újdonságot nem tartalmazó Vacheron Constantin órát nem hogy sok pénzért, de semennyiért sem lehet megvenni. Az egyik legnemesebb óramárka garantáltan hatalmas összeget ölt bele, és úgy tűnik, a Métiers d’Art - Chagall & l’Opéra de Paris-t megtartják maguknak.

  Bővül a Quai de l´Ile kollekció

  Amikor a Vacheron Constantin 2008-ban bemutatta ay Quai de l´Ile kollekcióját, páratlan meglepetést keltett. Váratlanul érte még az órák világát ismerőket is az alapvetően konzervatív, igen magas értékű és presztízsű órákat alkotó manufaktúra új, lendületes és igen változatos órája. Az új kollekció eget rengető jelentőségével az óraipar legrégebbi márkájánál is tisztában voltak, nem véletlenül viseli maga a kollekció a Vacheron Constantin genfi, történelmi műhelyének, aktuális butikjának címét nevében. Három évnek kellett eltelnie, hogy ez az azóta elismert óra az egyszerűnek tekinthető naptár és járástartalék funkciók után feljebb lépjen. A Vacheron Constantin Quai de l´Ile Retrograde Annual Calendarrel pedig pont ezt teszik.

  Retrográd evolúció képekben a Vacheron Constantinnál

  Az egyezményesen a legidősebb óramárkának tekintett Vacheron Constantin leggazdagabb kollekciója a Patrimony, ahol az egyszerű, kétmutatós daraboktól a kronográfokon át a tourbillon-os öröknaptár komplikációkig szinte mindent megtalálunk. A kollekcióból sokáig hiányzott azonban egy komplikáció: a retrográd mutató.

  A lapos Vacheron Constantinok archetípusa

  Napjaink óraipari trendjei tagadhatatlanul a nagy és még nagyobb méretek irányába mutatnak. Az elmúlt egy évtizedben terjedtek el igazán a méretes darabok, amelyek formáikkal uralják a csuklót, szinte azonnal magukra vonzzák a tekintetet, és komplikációikkal igyekeznek ámulatba ejteni viselőjüket. Nem is olyan régen a 40 milliméteres átmérő nagynak számított, ma ez egy férfi óra esetében az alsó határ. Mindezek ellenére még ma is van, vagy talán újra van létjogosultsága az elegáns, egyszerű, letisztult vonalvezetésű óráknak, ezért is tűnik mai szemmel is elfogadhatónak a fél évszázaddal ezelőtt bemutatott Vacheron Constantin Ultra Slim, pedig ez vonásaival szöges ellentétben áll a jelen áramlataival.

  Vacheron Constantin Venezuelának

  Idén ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját Dél-Amerika talán egyik legellentmondásosabb országa, Venezuela. Az eseményről egy limitált példányszámú modellel a legidősebb óramanufaktúra, a Vacheron Constantin is megemlékezik. Annak ellenére, hogy a 200-as szám szinte adja magát, a darabszám mégsem 200, hanem csak 19, és ez is két fajta kivitelből áll össze: tíz vörösarany, kilenc pedig platina tokkal készül. A 19 számjegy a hátlapon is szerepel, és április 19-re, a függetlenség kikiáltásának napjára utal.

  A legkisebb Malte

  A Vacheron Constantin az óramárkák közül kétség kívül az egyik legnemesebb, az egyik legnagyobb presztízsű és persze legidősebb is. Ez utóbbi persze csak azzal a kitétellel, ha a töretlen működést feltételnek szabjuk. A cég negyed évezrede készíti óráit, és az elsőbbség akár már csak kora miatt is megilletné, de az évszázadok alatt annyira kivételes munkáival mindig is az élbolyba tartozott. A Vacheron Constantin kollekció egyáltalán nem mondható nagynak, így ha akár csak egy modellel is bővül, az egész ipar odafigyel.

  Az órakészítés legmagasabb szintje

  Úgy látszik, kezdenek visszatérni azok az idők, amikor Svájc legnevesebb óramanufaktúrái újra rendszeresen elégíthetik ki legkedvesebb ügyfeleik egyedi megrendeléseit. Ez az időszak jóformán az órakészítés kezdeteitől - kisebb, nagyobb hullámokkal - töretlen volt, egészen a kvarckorszak beköszöntéig. A kvarc szerkezetek okozta válságnak köszönhetően egészen az ezredforduló utáni évekig kellett várni, amíg a legrangosabb márkák újra eléggé megerősödtek ahhoz, hogy kiemelt ügyfeleik egyedi igényeit ne ad hoc, hanem rendezett szervezeti keretek között elégíthessék ki.

  Egy sportos Vacheron Constantin

  Ha a három legnagyobb múltú, leginkább elismert és legnagyobb tekintélynek örvendő svájci márkát kellene megnevezni, a válaszolók elsöprő többsége biztosan megemlítené a Vacheron Constantint. Ez az méltán birtokolt hely persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy a genfi manufaktúrának mereven ragaszkodnia kellene az óraipar konzervatívabb, klasszikusabb irányvonalához, és ne készíthetne például sportos darabokat. Ilyen kollekciója az Overseas, amely minden dinamizmusa ellenére azért megőrizte a márka kifinomult eleganciáját is.

  Múltidéző – rendkívül lapos Vacheron Constantin órák

  A Vacheron Constantin történelmi jelentőségű óráinak jelenkori másait az „Historiques” kollekcióba csoportosítva kínálja. A következő évben két újabb darab gazdagítja majd a múltidéző kollekciót, amelyek egy lényeges vonásukban megegyeznek: mindkettő újra bizonyítja, hogy a genfi márka továbbra is képes rendkívül lapos kalibereket építeni. Az Historique Ultra-fine 1955, a világ jelenleg leglaposabb, mindössze 1,64 milliméter magas 1003 arany kaliberével az egyik, a másik pedig az Historique Ultra-fine 1968 automata 1120 kaliberrel szerelve, amelynek rotorjában azonban eltér az eredetitől.

  Történelemóra a Vacheron Constantintól

  Szűk kilencven évvel ezelőtt a Vacheron Constantin egy alapvetően visszafogott megjelenésű, ám mégis igen különleges órával áll elő. Ennek a darabnak a felkarolása és újbóli piacra dobása feltehetőleg hasonló feltűnést fog kelteni, különösen igaz ez annak tükrében, hogy műszaki szempontból nem a múltban rekedt meg.

  Csontvázasítás Vacheron Constantin módra

  Csontvázasított vagy szkeletírozott órának azt az órát nevezzük, amely órának szerkezetét alkotó elemeket áttörték, és a lehető legtöbb „feleslegesnek” ítélt fémfelületet eltávolították, majd a maradék felületeket aprólékos munkával díszítették. A folyamat során az egyes alkatrészek tömegük felét is elveszíthetik. A csontvázasított órákat elsősorban a szemnek készítik, így alapvető statikai és mechanikai ismeretek mellett komoly felkészültségre, végtelen türelemre és nem utolsósorban művészi vénára is szükség van.

  Vacheron Constantin: Overseas Automatic

  A genfi székhelyű Vacheron Constantin idén két új Overseas modellt jelentetett meg: az Automatic-ot és az Automatic Chronograph-t. Az órák készítése során kiemelt jelentőséget tulajdonítottak a szürke különböző, kifinomultságot sugalló árnyalatainak, ahogy ezt a számlap, a bőrszíj, a titán lünetta és az acéltok esetében is megfigyelhetjük.

  Platina sorozat a Vacheron Constantin-tól

  A svájci luxusóra gyártó Vacheron Constantin a platinához való vonzalmát a Patrimony Contemporaine Retrograde Day and Date újabb változatával fejezi ki, ám ezt a sorozatot mindössze 100 példányra limitálták. A genfi székhelyű órakészítő műhely még 1820-ban kezdett el használni platinát zsebóráihoz, ám a Collection Excellence Platine első óráit csak 2006-ban kezdte kiadni.

  Vacheron Constantin Kínában

  Sanghaj központjában, egy saját kerttel rendelkező magánszállóban egyedülálló Vacheron Constantin szaküzletet rendeztek be, ami visszatükrözi a gyártó és Kína gazdag történelmi kapcsolatát.

  Vacheron Constantin - Tisztelgés a nagy felfedezők előtt

  A neves svájci órakészítő manufaktúra, a különleges és igényes modelljeiről ismert Vacheron Constantin, 2004-ben kötelezte el magát egy érdekfeszítő és izgalmas sorozat elkészítése mellett, mely a tradíciókat és a mesterségbeli tudást ötvözi a művészi kifejező erővel. Ez a sorozat a \"Métiers d’Art Tribute to Great Explorers\" nevet kapta. Legújabb alkotásaik a két híres földrajzi felfedező és utazó, Kolumbusz Kristóf, illetve Marco Polo előtt állít emléket.


   
  Impresszum
  Médiaajánlat
  jetfly.hu
  haborumuveszete.hu
  wdl.hu
  timemaster.hu