Órák

 • Baume et Mercier
 • Breitling
 • Cartier
 • Chronoswiss
 • Ferrari
 • Fortis
 • Frédérique Constant
 • Hamilton
 • Hublot
 • IWC
 • Jaeger-LeCoultre
 • MeisterSinger
 • Montblanc
 • Nomos
 • Omega
 • Oris
 • Panerai
 • Piaget
 • Sinn
 • TAG Heuer
 • Vacheron Constantin
 •  

  Percek

 • Best of Best
 • Formabontók
 • Búvár órák
 • Homage
 • Női órák
 • Órakultúra
 • Pilóta órák
 • Tourbillon
 • Forma 1 és autók
 •  

  Emberek

 • Hírek
 • Játék
 •  

  Óramutató

 • Impresszum
 • Médiaajánlat

 • Keresés

   
   


  Hírlevél megrendelése


  Omega Seamaster London 2012 Gold

  Miért foglalkoznál a bronzzal, vagy az ezüsttel, ha markodba foghatod az aranyat is? Az Omega előre befoglalta a dobogó legfelső fokát a Seamaster modell ezen acél-arany kompozíciójával. A 2012-es Londoni Nyári Olimpia hivatalos hívatalos támogatójaként, a speciális olimpiai kollekció darabjaként, az Omega Seamaster London 2012 Gold garantáltan győzelemre született.

  Omega Speedmaster Co-Axial Chronograph

  Az új Omega Speedmaster Co-Axial Chronograph karóra mechanikáját a Co-Axial calibre 9301 rendszer hajtja. Fekete számlapja tökéletesen illik a 18 karátos arany óratokhoz, melyet külön egyedivé és tökéletessé tesz, hogy a mutatók színe is arany. „Moonwatch” stílusa, és a kerámia karimán elhelyezett tachyméter még különlegesebbé teszi a modellt. Rugói szilikon alapú anyagból készültek, mely igazán egyedivé teszi az Omega egyik legújabb darabját.

  Omega De Ville Co-Axial Chronoscope karóra

  Az Omega megoldotta, hogy a klasszikus és a modern egy testben jöjjön a világra. Ez lett a De Ville Co-Axial Chronoscope férfi karóra. Köríves csiszolású, 41 mm-es óratokja rozsdamentes acélból készült, de fehér- és vörösarany változatban is piacra került. A kronográf funkciókat működtető gombok 2, illetve 4 óránál találhatóak.

  Az új Omega Planet Ocean modellek

  Nem pontosan illik az új jelző ezekre a modellekre, hiszen már augusztusban megjelentek, mégis megérte ennyi időt várni, hiszen több információ érkezett róluk az elmúlt hónapokban. Ez a kollekció három variációs lehetőséget kínál az aktuális vásárlónak.

  A tökéletes Omega Seamaster

  Az Omega létrehozott egy kerámia-fém fúziót egy tökéletes Seamaster modell létrejöttének érdekében. Egy modellbe tömörítettek számos olyan technológiát, melyek az óragyártás magasiskoláját jelentik. Így született meg a Seamaster Planet Ocean Liquidmetal limitált kiadású karóra. Ez az első olyan óra, mely kerámiából és többféle fémből készült.

  Omega Seamaster Aqua Terra Golf

  Egy elsősorban golfozóknak készített karóra az Omegától. Az Omega Seamaster Aqua Terra Golf óratokjának átmérője 41 mm-es, melynek kijelzőjén fekete alapon zöld számok láthatóak, ami külön utal a sportágra. Mozgásérzékelős rendszere a Caliber 8500-as. A számokhoz hasonlóan, a „Seamaster” felirat is zöld színezést kapott. Persze mindez nem azt jelenti, hogy csak golfozáshoz lehet felvenni ezt a modellt, hiszen impozáns külseje bármilyen formális eseményre alkalmas megjelenést biztosít.

  Omega Olympic Collection London 2012

  Közelednek a 2012-es Londoni Olimpiai Játékok és ennek tiszteletére a neves gyártó új kollekciót dobott piacra, mely két Omega Seamaster 1948 Co-Axial kronométer különlegességből áll. Az első egy 18 karátos arany berakásos darab, rozsdamentes acél tokkal és ezüst számlappal. A második modell sportkiadás, mely szintén rozsdamentes acélból készült és kék kijelzővel rendelkezik. Mindkét modell karcmentes, zafír-kristályüvegborítást kapott. Kronográf rendszere önfelhúzós, mozgásérzékelős. Vízálló és mechanikájának köszönhetően hosszú időre elegendő járástartalékkal rendelkezik. Összesen 1948 darabot gyártanak belőle – feltehetően az 1948-as londoni játékok tiszteletére…

  Omega Constellation Quartz 35 mm Watch Line

  Az Omega márkanevet az egész világon ismerik, és méltán híres. Aki kiváló minőségre, precizitásra és luxusra vágyik, annak nem okoz csalódást a márka. Annyi díjat nyertek már, hogy talán nincs is szükségük arra, hogy dicsérjék magukat. A modellek magukért beszélnek. 1848-ban jött létre a kis cég, mely a görög betű után az Omega nevet választotta magának. A gyártó tehát több mint 160 éve szállítja a minőséget, megbízhatóságot és pontosságot ügyfeleinek és vásárlóinak. Forradalmi újításai, technológiai megoldásai mindenkit elkápráztattak és nincs ez másképp manapság sem.

  Omega Seamaster Aqua Terra 44 London kronográf

  Mikor megkezdődik a világ legnagyobb diplomáciai- és sporteseménye 2012-ben Londonban, az Omega, mint az Olimpiai Játékok hivatalos időmérője mutatkozik be. Ez lesz a 25. alkalom, amikor az óragyártó segítségével mérhetik az eredményeket a világ talán legrangosabb sporteseményén.

  Omega De Ville Co-Axial Chronoscope

  Amikor bő negyven évvel ezelőtt önálló életre kelt az Omega kollekciójában a De Ville, még csak egyike volt azon jó értelemben vett egyszerű és elegáns daraboknak, amelyekből megszámlálhatatlanul sok példányt gyártott sok más svájci márka is. Az idő azért természetesen az Omegának dolgozott, a jelenlegi státusz elérésében pedig persze nagy szerepe volt annak is, hogy az óra megjelenése néhány ügyes elemmel bővült. A De Ville-hez általában az eleganciát, a kifinomultságot párosítják, de ez nem jelenti azt, hogy ez ne egészülhetne ki egy kis lendülettel is. A De-Ville Rattrapante sikerén felbuzdulva alkották meg a De Ville Co-Axial Chronoscope kollekciót, amely nagy eséllyel pályázik a legsportosabb De Ville címre.

  Szilícium az Omegákban

  Mechanikus órákban a hajszálrugó ugyan az egyik legkecsesebb, legfinomabb alkatrész, de talán egyben az egyik, ha nem a legfontosabb is, elvégre a pontosság tekintetében kiemelkedő szerepet játszik. Ha úgy tetszik, ez a szerkezet, az óra lüktető szíve, amely a féllengésekért felel, és ezzel meghatározza az adott óra pontosságát. Hihetetlenül kevés azon cégek száma, amelyek kellő felkészültséggel rendelkeznek ahhoz, hogy megfelelő minőségű hajszálrugókat készítsenek, így néhány kivételtől eltekintve még a manufaktúra szerkezetekhez is külső cég szállítja ezt az alkatrészt.

  Omega Seamaster Aqua Terra 8500-as kaliberrel

  Lassan négy éve annak, hogy bemutatkozott az Omega alap manufaktúra kalibere, a 8500-as, és mindössze egy évre rá már meg is jelent a Seamaster Aqua Terra modellekben, amelyek ez alkalomból természetesen egy kis vérfrissítésen is átestek. Az elmúlt évek igazolták mind a szerkezet, mind az óra rátermettségét, kiérdemelve így egy alaposabb szemrevételezést.

  Visszatért a Ladymatic

  A szebbik nem képviselőinek meglehetősen sokat kellett várniuk, hogy újra örülhessenek egy Omega Ladymatic-nak. Az előzőt 1955-ben mutatták be először, és egy emberöltőig a kollekció része is volt, mielőtt végleg kivezették volna. A De Ville kollekció részeként lett az akkori óra a márka olyan első automata női karórája, amelyet egyrészt kifejezetten nőknek terveztek, másrészt a márka valaha készült legkisebb automata szerkezetét építették bele.

  Szokatlan Omega

  Az Omega De Ville X2 Big Date garantáltan nem illik bele abba a képbe, ami a laikusokban vagy jártasabbakban az Omegáról kialakult. Valójában a márka jelenkori arculatához képest formabontó darabot meglehetősen nehéz is fellelni, annak ellenére, hogy jó néhány változatban kapható; kezdve a különböző színű számlapokkal szerelt rozsdamentes acél modelleken át egészen a 18 karátos aranyig.

  Töretlen lendületű Speedmaster

  A filmekben betöltött szerepe miatt az emberek nagy többsége talán a Seamastert tekintik az Omega legsikeresebb kollekciójának, az órák világában járatosak azonban szinte biztosan a Speedmasternek ítélik ezt a címet. A Seamasterrel szemben az 1957-ben először bemutatkozó Speedmaster majdnem egy évtizedes lemaradással indult, ám az űrkorszak beköszöntével az óra nem csak ledolgozta hátrányát, hanem szinte behozhatatlan előnyre tett szert.

  Ami megalapozta a Seamaster nevét

  Ha őfelsége titkos ügynökének \"választása\" az 1960-as években nem a Rolexre esett volna, hanem az Omegára, akkor szinte biztos, hogy az akkor még annyira azért nem bejáratott Seamaster kollekció egyik darabját tüntette volna ki bizalmával. A Seamaster kollekciót napjainkban azonban már aligha kell bárkinek is bemutatni, és nem véletlenül lett a Seamster 300 is mára az egyik legkeresettebb korabeli búvárórák egyike. Meglepő módon ennek ellenére a másodkézből származó órák piacán kifejezetten kedvező az ára - egyelőre.

  A legkeresettebb Omega

  Tény és való, hogy az Omegának még az aktuális Speedmastere sem mai darab, ugyanakkor mind a mai napig a márka egyik legkeresettebb kollekciója. Hírnevét űrhajós óraként alapozta meg, és erre nem csak kommunikációs kampányokkal, hanem rendre a témához kapcsolódó limitált példányszámú Speedmaster modellekkel is emlékeztetik a közönséget.

  Omega az űrből

  Nem ma történt ugyan, de jelentős történelmi esemény volt az Apollo és a Szojuz űrhajók földkörüli pályán való csatlakozása 1975-ben. Nyilván nem meglepő, hogy az amerikai űrhajósok csuklójukon az Omega egy Speedmaster kronográfját viselték, hiszen az összes Apollo küldetésen ez az óra jutott szerephez, de a Gemini programban is bemutatkozott és a mai napig kedvelt az űrsikló hajózói között. A szovjet űrhajósok általában értelemszerűen a saját ipar termékeit viselték, amely a gyakorlatban a számtalan Sturmovik modell egy változatát jelenti. Az Apollo-Szojuz küldetés során azonban a szovjet űrhajósok is Speedmasterrel a csuklójukon emelkedtek a csillagokhoz.

  Egy hatalmas Omega

  A svájci óragyártó az órabarátokat egy nem mindennapi darabbal döbbentette meg. A sportos Seamaster kollekción belül az Aqua Terrák képviselik az elegáns vonalat, de teszik ezt úgy, hogy sportos jellegük megmarad - még a vörösarany változatoknál is. Az új Seamaster Aqua Terra XXL Small Seconds Enamel azonban jócskán letér az eddig bejáratott útról.

  Új Omega Seamaster Aqua Terra hölgyeknek

  A Seamaster Aqua Terra az Omega egyik legváltozatosabb kollekciója, és meglehetősen gyorsan közkedveltté vált. Ebben feltehetőleg ugyanúgy szerepet játszott az egyenes, letisztult vonalvezetés, mint az Omega műszaki újításait is felvonultató szerkezet. A kollekciót néhány, hölgyeknek szóló darabokkal egészítették ki.

  Formabontó tourbillon

  Azt, hogy a tourbillont a számlap áttörésével láthatóvá teszik manapság általánosnak tekinthető, ahogy az is, hogy a ketrec helye hat órában van. Az előbbivel szakítani nem érdemes, hiszen nem csak a látvány szemet gyönyörködtető, hanem marketing szempontból sem utolsó, ha a vevő látja, miért is kell súlyos összegeket áldoznia egy ilyen komplikációval rendelkező órára. Az utóbbin változtatni azonban megér egy próbát, és ez az, amivel az Omega a Skeleton Central Tourbillon Co-Axial Platinum Limited Editionnel kísérletezik.

  Egy letűnt kor Speedmastere

  Aki ismeri az Omegát, ismeri a Speedmastert, de nem mindenki ismeri minden generációját. Itt van például napjaink „egyszerű” automatája, vagy a professzionális klasszikus külsővel, a holdszállás órája a ritkaságszámba menő 321-es kaliberrel, illetve a talán fél-profibbnak tűnő széles nyílfejű óramutatóval, de ismer valaki Speedmastert az 1970-es évekből is?

  Omega koaxiális gátlómű

  Ugyan már több mint egy évtizede piacon van, és időközben a márka összes órájába utat talált magának, az Omega koaxiális gátlóműve mind a mai napig talán az egyik legjelentősebb újítás a gátlóművek fejlődésében a svájci horgony gátszerkezet megalkotása óta. Persze a svájci szerkezet óta voltak más próbálkozások is, ám azok széles körben nem tudtak elterjedni, és jórészt feledésbe merültek.

  Vissza a múltba - Omega Milestone 1941

  Az Omega a maga másfél évszázadot is meghaladó történetével messze elegendő számú olyan modellel rendelkezik, amelyek egykor különböző okokból nevezetesek voltak, és egyben mára megértek arra, hogy újjászülessenek. Alapvetően ez a filozófiája az Omega \"Múzeum Kollekciójának\", amelyben csak olyan modellek kezdhetnek új életet, amelyek legalább 50 évnél idősebbek. Így olyan darabok is megjelenhetnek, amelyeket azokban az izgalmas időkben alkottak meg, amikor a különböző márkák a karórák tekintetében még a saját útjukat keresték, és egyáltalán nem rendelkeztek kiforrt stílussal. A \"Múzeum Kollekció\" kilencedik darabja, az Omega Milestone 1941 ennek a korszaknak a végéről származik.

  Négy segédszámlapos Omega kronográf

  Szakítva a kronográfok hagyományos három segédszámlapos - kismásodperc és két összegző - elrendezésével, az Omega a De Ville 4-Counters Co-Axial Chronograph órájával új szemszögből közelítette meg a négy segédszámlap stílusos és leolvasható elrendezésének kérdését. Az óra sötétszürke számlapja tehát négy fekete segédszámlapot kapott, maga az óra pedig előreláthatólag jövő év elejétől lesz kapható.

  A 2010 téli olimpia órája

  Már csak alig három hónap van hátra a 2010-es téli olimpiai játékok kezdetéig, és mivel az Omega a hivatalos időmérő, így ebből az alkalomból egy limiált példányszámú modellel álltak elő. Egyébként ez már a 24. alkalom, hogy a nyári és téli olimpiai játékokon az Omega a hivatalos időmérő. Először az 1932-es los angeles-i játékokon érte az Omega-t az megtiszteltetés, hogy a versenyek hivatalos időmérője lehessen.

  Omega Seamaster forradalmi lünettával

  Az Omega Seamaster Planet Ocean legújabb darabja a legtöbb szempontból megegyezik a korábbi darabokkal. A szerkezete ugyanaz, a tok kialakítása, arányai változatlanok. A számlapról az arab számok itt sem hiányoznak, azonban ezt a Seamaster Planet Oceant 1948 példányra limitálták. Ezt pedig a lünettának köszönheti.

  Seamaster Planet Ocean kronográf nőknek

  Az Omega órakollekciói mindkét nem számára tartogatnak megfelelő modelleket. Természetesen nem holmi unisex darabokról beszélünk - ahol csak lehet, igyekeznek a nők és férfiak különböző igényeinek kiszolgálására. A Seamaster Planet Ocean Chronograph Ladies 600M az erősebb nemnek szánt darab megszelidített változata, amelyet a kecsesség mellett a sportosság is jellemez.

  Új Omega Seamaster Aqua Terra kronográf

  Az Omega tavaly mutatta be a megújult Seamaster Aqua Terra kollekciót, amelynek fogadtatása a tervezetnél is kedvezőbbre sikerült. A pozitív visszhangon felbuzdulva a kollekció legfiatalabb darabja, a Seamaster Aqua Terra Co-Axial GMT Chronograph, így korábban kerülhet a márka kedvelőinek csuklójára.

  Újjászületik az Omega Constellation kollekció

  Az Omega még 1982-ben állt elő egy meglehetősen radikális, és ahogy az idő múlásával kiderült legalább annyira tartós, formatervvel. A Constellation Manhattan karórát lünettája két \"karmának\" köszönhetően szinte azonnal fel lehet ismerni. Ezek a karmok akkoriban nem csak esztétikai funkciót töltöttek be; a zafírüveget a tokhoz szorították, ezzel is hozzájárulva az óra vízállóságához.

  Omega Seamaster Ploprof 1200M

  Meglehetősen nagy elvárásoknak kell megfelelnie az Omega legújabb búvárórájának, a Seamaster Ploprof 1200M-nek. (A Ploprof a francia Plongeur Professionelből, professzionális búvár(óra) alkotott mozaikszó.) Az óra ugyanis az 1970-ben bemutatott és azóta ugyancsak kedvelt és elismert órává érett Seamaster 600-nak lép az örökébe. Az első pillantásra azonnal lerí az óráról, hogy egyrészt egy búváróráról, másrészt egy Werkzeuguhrról, egy „célszerszámról” van szó - ha esetleg valakinek az óra neve nem lenne elég beszédes.

  Omega Seamaster Ocean Planet Jewellery

  Az Omega új modellje, a Seamaster Planet Ocean ‘Jewellery’ Chronograph annyira elnyerte a márka nagykövetének – Nicole Kidman – tetszését, hogy szinte le sem akarta azt venni csuklójáról egy fotózást követően. Meg is érthető a színésznő ragaszkodása, hiszen a Planet Ocean ‘Jewellery’ új irányvonalat szab az Omega időmérő szerkezeteinek világában. A Seamaster kollekció újabb képviselőjeként az új modellben megtalálható mindaz, amiért az Omega-t a világ egyik legnagyobb presztízsű búváróra készítőjeként tartják számon: 600 méteres vízállóság, egyirányba forgatható lünetta és hélium szelep.


   
  Impresszum
  Médiaajánlat
  jetfly.hu
  haborumuveszete.hu
  wdl.hu
  timemaster.hu