Órák

 • Baume et Mercier
 • Breitling
 • Cartier
 • Chronoswiss
 • Ferrari
 • Fortis
 • Frédérique Constant
 • Hamilton
 • Hublot
 • IWC
 • Jaeger-LeCoultre
 • MeisterSinger
 • Montblanc
 • Nomos
 • Omega
 • Oris
 • Panerai
 • Piaget
 • Sinn
 • TAG Heuer
 • Vacheron Constantin
 •  

  Percek

 • Best of Best
 • Formabontók
 • Búvár órák
 • Homage
 • Női órák
 • Órakultúra
 • Pilóta órák
 • Tourbillon
 • Forma 1 és autók
 •  

  Emberek

 • Hírek
 • Játék
 •  

  Óramutató

 • Impresszum
 • Médiaajánlat

 • Keresés

   
   


  Hírlevél megrendelése


  IWC a Celebrity Fight Night 2012 eseményen

  Muhammad Ali 2012 januárjában ünnepelte 70. születésnapját. Ennek tiszteletére és megünneplésére, az IWC Schaffhausen egy teljesen egyedi, unikumnak számító karórát készített, mely olyannyira limitált kiadású, hogy egyetlen darab jött a világra belőle.

  Vintage IWC Mark XI

  A  Vintage óragyűjtők számára ez egy kötelező darab. Nem hagyhatják ki az alkalmat, hogy birtokba vegyék ezt az IWC darabot. A Vintage IWC Mark XI egy valódi pilóta karóra, melyet 1951-ben fejlesztettek ki a Brit Védelmi Minisztérium (MOD) kérésére. Az óra elkészítéséhez tritium is használtak, és a katonai nyíl jelzés 12 óra alatt igazi kuriózummá teszi ezt a darabot.

  IWC Pilot´s Worldtimer karóra

  Megjelent az IWC legújabb karórája, a Worldtimer. Számlapja matt fekete, melyen csak arab számok kaptak helyet, kivéve 12 óránál, ahol egy nyíl hegyére emlékeztető motívum, és 3, 6 és 9 óránál, ahol csak egy-egy jelzés látható. A dátumjelzője is egészen különleges, hiszen 3 óránál kapott helyet, és rögtön tripla kijelzőt is kapott, tehát az aktuális nap előtti és utáni nap is olvasható rajta. A mutatók szuper-luminova bevonatot kaptak, tehát a sötétben is mutatják a pontos időt.

  IWC Sidérale Scafusia

  Több mint 10 év alatt készült el ez a rendkívüli unikumnak számító IWC megamodell. Az IWC Sidérale Scafusia egy elképesztően összetett karóra, a gyártó történetének legaprólékosabb munkáját igénylő karóra. Asztronómikus kijelzővel és egy különleges égi naptárral is rendelkezik. Mérete is nagyobb a megszokott IWC modellekénél. Automata mozgásérzékelős rendszere 90 órás járástartalékot biztosít viselőjének.

  IWC Pilot´s kollekció

  Az IWC Schaffhausen erősen kezdte a 2012-es évet, amit csak a Pilot órák évének nevezett el. Öt új modellel jelentkezett, melyek a TOP GUN kollekció részeként válhatnak a gyártó történelmének részéve. A gyűjtemény egyébiránt mára az IWC Pilot karórák családjának külön ágaként működik.

  IWC TOP GUN Miramar Chronograph

  Az IWC bővítette a TOP GUN kollekciót egy új modellel. Fölösleges bemutatni magát a kollekciót, hiszen a sorozatot már mindenkinek ismernie kell, de ez az új darab, a Miramar Chronograph valóban elragadó. A 48 mm-es átmérővel rendelkező kerámia óratok, valószínűleg az IWC Big Pilot szériájának egyik legékesebb darabja lesz.

  IWC Portuguese Tourbillon Mystere - Limitált kiadás

  A limitált széria részeként készült olyan IWC Portuguese Tourbillon Mystere karóra is, melynek óratokja 18 karátos fehérarany és olyan is, melynek 18 karátos vörösarany. Elő- és hátlapja egyaránt karcmentes zafír-kristályüveg. Előlapja védi a szürke tourbillon számlapot. A tokhoz csatlakozik a rendkívül elegáns, fekete aligátorbőr szíj. Mechanikáját az automata, önfelhúzós, mozgásérzékelős rendszer hajtja, mely hét napos járástartalékot biztosít viselőjének. Ára megközelítőleg 85 ezer dollár.

  IWC Aquatimer férfi kronográf

  Az IWC Aquatimer férfi kronográf karóra óratokja 18 karátos vörös arany, szíja pedig kaucsukból készült. Karimája forgatható, a számlap pedig egy különösen erős, lumineszkáló bevonatot kapott. Minderre még rátett egy lapáttal a gyártó, hiszen a kijelzőt zafír-kristályüveg védi. Garantált tehát a karcmentesség és a sérthetetlenség, valamint a víz alatti nyomás sem okozhat gondot. Van egy flyback funkció is az órán, mely a kronográfot elindíthatja és megállíthatja. Mindezt egy gomb megnyomásával. A megállított percek és másodpercek egy külön kijelzőn követhetők nyomon. Mechanikáját svájci automata mozgásérzékelős rendszer hajtja. Az előlaphoz hasonlóan a hátlapot is zafír-kristályüveg fedi. Ára 20 ezer dollár körül alakul

  Kihagyhatatlan!!! – IWC Schaffhausen Budapesten

  2011. november 28-tól december 3-ig  mindenképp el kell látogatni a Watch de Luxe Kristóf téri üzletébe, hiszen az IWC órák szerelmesei egy kisebb kiállítás keretein belül találkozhatnak majd olyan különleges darabokkal, melyek egyébként az üzletben nem tekinthetőek meg!

  IWC Portuguese Yacht Club kronográf

  Az IWC egy új, limitált kiadású modellel, a Portuguese Yacht Club megjelentetésével ünnepli a 2011-12-es Volvo Ocean versenyt. 45 mm az óratok átmérője, melynek anyaga titán. Karbon-szálas számlapja és 68 órás járástartaléka van. A hát- és előlapját is zafír-kristályüveg fedi, így hátulról az óra belső működése is megfigyelhető. Ez a darab az Everest of Sailing vitorlás eseményen is külön bemutatásra kerül.

  IWC Spitfire Ref 3718.

  A Spitfire Double Chronograph-ra pillantva rögtön a harmadik nyomógomb ragadja meg az ember tekintetét 10 óránál. A modell nevét, a legendás II. világháborús vadászrepülőgépről kapta, melyek sikeresen vették fel a harcot a mozgékony japán, Zero gépekkel.

  IWC Ingenieur – Mission Earth “Plastiki”

  Az IWC Schaffhausen egy új kollekciót tervezett, az Ingenieurt, melynek első darabja az IWC Ingenieur Mission Earth. A gyártó ezzel a névvel David de Rothschild brit felfedező expedíciója felé mutat tiszteletet. Erre céloz a Plastiki fantázianév is. Mindössze 1000 darab készült belőle. Leginkább az ezüst, sötét és világoskék színárnyalatokat lehet felfedezni a darabon. Az IWC azonban elkövetett egy hibát, mégpedig a számlapon. Kellemetlen megoldást választott, amikor csak 6, illetve 12 óránál látta el arab számokkal a kijelzőt. Valójában nem tudja senki, hogy miért speciális kiadásról van szó. A rosszakarók szerint csupán lustaságról van szó…

  IWC Big Pilots

  Az IWC piacra dobta limitált kiadású karóráját, a Big Pilots-ot. Először Los Angelesben és Las Vegasban kerülnek a márkaboltokba. A modell tokja rozsdamentes acél. 60 méterig vízálló és rendszere a svájci automata Caliber 51614. Ez a Pellaton önfelhúzós rendszerrel kiegészülve 168 órás járástartalékot garantál. A fekete, aligátorbőr szíj tökéletes külsőt kölcsönöz a modellnek, és természetesen az AR bevonattal rendelkező zafírkristályüveg az elő- és hátlapon is hatalmasat emel az óra minőségén. Összesen 250 darabot gyártottak belőle.

  IWC Aquatimer Galapagos Islands Chronograph

  Az új IWC Aquatimer Galapagos Islands Chronograph karóra lenyűgöző. Fekete színével és különleges kialakításával egyszerűen nem lehet ellenállni neki. Rozsdamentes acél tokja vulkanizációs kezelésen esett át, így meglepően strapabíró a darab. Fekete kaucsukszíja tökéletesen illik hozzá. A mutatók és a kijelző nagy része lumineszkál. Önfelhúzós, mechanikus kronográf lévén 44 órás járástartalékot biztosít a szerkezete. A dátumot és a napot is jelzi, és 12 bar nyomást bír ki a víz alatt.

  Egyszerűen komplikált Big Pilot

  Komoly komplikáció sportos órában? Nem a legjellemzőbb párosítás. Éppen ezért figyelmre méltó, hogy milyen jól sikerült párosítani ezt a két vonást az IWC Big Pilot Perpetual Calendarben . Az óra szinte szószerint a népszerű Big Pilotok és az öröknaptáras kollekció darabjainak metszete, olyan egyedi megjelenést adva az órának, amely párját ritkítja.

  IWC-vel a mélybe

  Ütős egy darab ez az IWC Aquatimer Automatic 2000, amely az üveg alatti lünettával készült korábbi modellt váltja le a kollekcióban. A határozott vonalvezetésű modell ugyanakkor megörökölte elődje szerkezetét, de a lünettája olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekhez nemhogy az elődjét, de más márka óráját is nehéz hasonlítani.

  Tőzsdecápák órái

  A hétvégén kezdik vetíteni itthon a mozikban az 1987-es Tőzsdecápák folytatását. A második rész első jelenetei a szinte teljesen nincstelen főszereplő börtönből való szabadulását láthatjuk, ám nem kell sokáig várni, amíg a Gordon Gekko szerepét játszó Michael Douglas újra a tőzsdeparkett egyik kiemelkedő alakjává küzdi fel magát, és egyhamar az ehhez a státuszhoz illő óra is megjelenik a karján.

  Egy melléfogás utóélete

  Bármennyire is igyekeznek hallgatni róla, mindegyik óramárkának vannak kevésbé kedvelt kollekciói, és vannak olyanok is, amelyek egyáltalán nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Igaz ez az óraipar csúcsán lévő márkákra is. Ki gondolta volna, hogy az IWC esetében ez pont egy Ingenieurre vonatkozik?

  Új Portugieser csúcsmodell

  Akik valamennyire járatosak az órák világában, biztosan ismerősen cseng az IWC Portugieser kollekciója, amely idén egy új csúcsmodellt kapott. Az eredetileg a harmincas években portugál kereskedők kérésére alkotott kollekciót 1993-ban támasztották fel, és azóta az Ingenieurrel együtt a márka egyik legismertebbje. Az új Portugieser Grande Complication is sikeresen megtartotta mindazokat a vonásokat, amelyek elődjeit elismertté tették: kifejezetten elegáns, kellően nagy és ugyancsak határozott.

  Újabb IWC Zidane-nak

  Zinédine Zidane nevét valószínűleg az is ismeri, akit különösebben nem érdekel a labdarúgás. Ezt a kétes népszerűséget tagadhatatlanul az előző világbajnokság \"fejesének\" köszönheti. Méltatlan lezárása volt az egy rendkívüli karriernek, ez azonban a pályán szerzett érdemeiből nem von le semmit. Tisztában vannak ezzel persze Schaffhausenben is, így a labdarúgó tiszteletére már a második órájukat alkották meg.

  Egy alap IWC

  Az IWC hirdetéseiben elsősorban az Portugieser, Ingenieur és a Fliegeruhr kollekciók viszik a prímet, de a többieknek is jut azért szerep. Kivételt képez ez alól a Portofino, az IWC legkisebb kollekciója. Ez persze nem jelenti azt, hogy mostohán bánnának vele, ugyanúgy gondozzák, mint az ismertebb kollekciókat. Így például éppen három évvel ezelőtt módosítottak a megjelenésükön. Ennek ellenére mégsem egy modern órával van dolgunk, amit a minimalista megjelenésének is köszönhet.

  Egyedi IWC Große Fliegeruhr

  A platina az anyag, amelyet távolról szemlélve kevesen különböztetik meg az acéltól, presztízsük azonban egyszerűen nem összehasonlítható. Az IWC az amúgy is limitált példányszámban készülő Antoine de Saint Exupéry vonalat választotta ki, hogy elkészítse a platina változatot.

  Két új IWC Portugieser kronográf

  Az IWC kronográfok jóformán megjelenésük óta a schaffhauseni manufaktúra húzómodelljeinek számítanak, több mint egy évtizedes múltjukat tekintve sikerük töretlen. A kifinomultan klasszikus vonalvezetésű Portugieser családon belül talán éppen a kronográfok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, amelyeknek kollekciója nemrégiben két új, egy vörösarany és egy rozsdamentes acél tokozású változattal bővült.

  Kerámiás IWC bemutatója az idei SIHH-en

  Az IWC az idei SIHH-en (Salon International de la Haute Horlogerie) bemutatott első modelljéről úgy tűnik, hogy az óvatosság jegyében fogant. Ezen persze a jelenlegi általános gazdasági környezetben nem is nagyon kell csodálkozni, és természetesen mind minőségi, mind iparművészeti szempontból a Da Vinci Chronograph Ceramic ízig-vérig egy igazi IWC.

  iPhone-on az IWC

  Az iPhone nyújtotta előnyöket először a Bell et Ross fedezte fel magának, azóta pedig az összes többi óramárka is követi, egyre összetettebb és részletesebb alkalmazásokat bocsátva a felhasználók rendelkezésére.

  Búváróra öltönyhöz

  Az IWC Aquatimer Chronograph vörösarany változata a márka búvárórái közül messze a legelegánsabb. Ezt a kitüntető elismerést persze nem nehéz megszerezni, ha az IWC búvárórái közül ez az egyetlen, amely nemesfémből készül, illetve hátlapja üvegbetétes. Ugyan búváróráról van szó, de ezt az órát szinte biztos, hogy nem fogja a tenger sós habja ölelni, és az IWC is tett arról, hogy finom utalásokkal a szárazföldhöz kösse.

  A zöld IWC

  Az IWC és az Adventure Ecology együttműködéséről a schaffhauseni manufaktúra - ahogy ez az óraiparban szokás - egy limitált példányszámú sorozattal emlékezik meg. A tudósokból, tengerészekből, művészekből és kalandorokból álló expedíció egy kizárólag műanyag palackokból, műanyag hulladékból és újrahasznosított anyagokból épült katamaránon fog körülbelül 10000 tengeri mérföldnyi utat megtenni a Csendes-óceánon. Útjuk során elsősorban az Egyenlítő közelében, majdnem tizenöt magyarországnyi területen koncentrálódó műanyaghulladék szőnyegre kívánják felhívni a figyelmet.

  IWC Grosse Fliegeruhr

  Tény, hogy nem mai darab, hiszen már vagy jó három éve kapható, de ez azt is jelenti, hogy érdemi tapasztalatokra alapozva lehet beszámolni az IWC ismert pilótaórájáról, a Grosse Fliegeruhrról (Big Pilotról). Az első, ami mindenkinek elsőre szembetűnik, az az óra puszta mérete: tekintélyes 46,2 mm átmérőjével és 15,8 mm vastagságával elsősorban a vastagabb csuklókon fog jól mutatni.

  IWC Big Ingenieur Chronograph

  A platinából, vörösaranyból vagy rozsdamentes acélból készült Big Ingenieur Chronograph-on mindent megtalálunk, ami jó, innovatív és rendkívül nehezen elnyűhető. Ez alatt elsősorban az IWC saját, 89360 kronográf kaliberét, a flyback funkciót, a hosszabb mérési időtartamok könnyen áttekinthető módon való megjelenítését és a megnagyobbított méretű, lünettáján tachiméterrel ellátott tokot kell érteni. Megemlítendő még, hogy a sokak által feleslegesnek tartott lágyvas belsőt elhagyták, így az óra viselése nagyobb mérete ellenére is kényelmes. Ehhez azért természetesen hozzájárul a tok, a fülek és a szíj ergonomikus kialakítása is. Az órát tehát egyértelműen a mindennapos viselésre szánták. Azoknak, akik szívesen nézegetik, amint az IWC saját szerkezete végzi a munkáját, külön örömet jelent, hogy az üvegbetétes hátlapon keresztül ezt gond nélkül megtehetik.

  Újabb elismerés az IWC-nek

  2008 végén, az IWC-t harmadik alkalommal jutalmazták az „Edi.” díjjal. Ezúttal a „Corporate” kategóriában szerezte meg az elismerést. Az „Edi.”-t a svájci szponzorálású filmeknek ítélik oda, ami garanciát jelent a film minőségét és tartalmát tekintve. A Book of Dreams segítségével az IWC márka szerelmesei betekintést nyerhetnek a kollekció különböző típusaiba, továbbá az alapító F.A. Jones történetén keresztül megismerkedhetnek az IWC múltjával.


   
  Impresszum
  Médiaajánlat
  jetfly.hu
  haborumuveszete.hu
  wdl.hu
  timemaster.hu