Órák

 • Baume et Mercier
 • Breitling
 • Cartier
 • Chronoswiss
 • Ferrari
 • Fortis
 • Frédérique Constant
 • Hamilton
 • Hublot
 • IWC
 • Jaeger-LeCoultre
 • MeisterSinger
 • Montblanc
 • Nomos
 • Omega
 • Oris
 • Panerai
 • Piaget
 • Sinn
 • TAG Heuer
 • Vacheron Constantin
 •  

  Percek

 • Best of Best
 • Formabontók
 • Búvár órák
 • Homage
 • Női órák
 • Órakultúra
 • Pilóta órák
 • Tourbillon
 • Forma 1 és autók
 •  

  Emberek

 • Hírek
 • Játék
 •  

  Óramutató

 • Impresszum
 • Médiaajánlat

 • Keresés

   
   


  Hírlevél megrendelése


  Montblanc Régulateur Nautique

  A legnagyobb és legbonyolultabb belső szerkezettel és összetétellel rendelkező navigációs karóra címét 2012-ben, az SIHH rendezvényen a Montblanc Régulateur Nautique nyerte el. Teljesen egyedi regulációs kijelzőjére ránézni is öröm, valamint kész információözön. Központi percmutató, elszeparált külön kijelzők, kronográf funkciók (30 perc számláló), szélzóna kijelző, járástartalék-mérő, és még rengeteg más minden. Ez mind egyetlen órában.

  Montblanc Star XL Automatic 104182

  A Montblanc egy igazi luxusmodelleket gyártó márka, mely termékei megbízhatóságának és minőségének köszönhetően vált híressé. A vállalat a 20. század első felében kezdte meg működését Hamburgban, Németországban. A kezdeti időkben három fantasztikusan tehetséges tervező-mérnök - Alfred Nehemias, Claus-Johannes Voss és August Eberstein -munkájának volt köszönhető a cég sikere. Munkájuk eredményeképpen a márka nemzetközi szinten is egybeforrt az elegancia, luxus, minőség és erő kifejezésekkel. Mint a Richmond csoport büszke és megbecsült tagja, a Montblanc máig nem adta fel életút vezető törekvéseit, és a német óragyártás tradícióit, valamint mindig hű maradt azon elvekhez, hogy a vásárlók minden igényét kielégítse világszerte, folyamatosan újító technológiákat tervezzen, és tökéletes külsővel rukkoljon elő minden modell esetében.

  Montblanc P10 - PuristS’ 10th Anniversary

  Tizedik születésnapját ünnepli idén a PuristS weboldal. Az évek során számos órát és egyéb luxuscikket népszerűsítettek és árultak a site-on, így tevékenységük tiszteletére már több híres vállalat tisztelgett előttük különleges modellekkel. Az MB&F most az évforduló apropóján dobta piacra a „Csokoládé Béka” fantázianevet viselő órát, mely igazán különleges formájával és megoldásaival lenyűgözte a nagyközönséget. Az új partner ezúttal a Mountblanc, mely Villeret 1858 Kronográf PuristS 10 kollekció kiadásával lepte meg a születésnapost.

  Tourbillon forradalom a Montblanc-nál

  A Montblanc a Collection Villeret 1858 legújabb tagjával, a Tourbillon Bi-Cylindrique-kel egy olyan exkluzív újdonságot mutatott be, amely több szempontból is jelentősen eltér attól, amit az Haute Horlogerie-ben, ha úgy tetszik, a \"magas óraművészetben\" eddig megszokhattunk. Ez az első olyan tourbillonos karóra, amely hajszálrugó helyett kúpos tekercsrugót - egyből kettőt is - használ, és mellesleg fellebbenti a fátylat a tavaly bemutatott titokzatos Heures Mystérieuses modell működéséről is.

  Egy őskronográf újragondolva

  Montblanc. Francia hangzás, német márka, svájci óra. Azonban nem az óra az, amiről a Montblanc név ismertté vált, hanem az íróeszközei. Ugyanakkor a név mára már lassan az óráiról is ugyanolyan jól ismert, ha pedig a márka marketingesének hinni lehet, akkor egyes piacokon már inkább az órákkal azonosítják. kettőség figyelhető meg a márka műhelyeiben is. Az inkább hagyományos svájci vonalat képviselő órák csúcstechnológiával felszerelt környezetben készülnek, így az egészen a kronográfok őséhez visszanyúló Nicolas Rieussec Chronograph Automatic is.

  Montblanc TimeWalker Dual Carbon Dual Time

  Bár az óra nevében majdnem egészen pontosan leírja, mire is számíthatunk, mégsem nevezhető a legszerencsésebbnek. Úgy tűnik, a Montblanc-nak több időre van szüksége frappáns terméknevek kitalálásához, mint az óraipar fogásainak elsajátításához. Valljuk be, ennek mindenki sokkal jobban örül, mintha fordított lenne a helyzet, elvégre a márka éles piaci környezetben villámgyorsan vívott ki magának elismerést, és minderre nemhogy néhány évtizedre, hanem csupán néhány évre volt szüksége. A pár év alatt lecserélt kollekció igazán jól szerepelt a tavalyi genfi szalonon, a lendület pedig azóta sem tört meg.

  Nicolas Cage Montblanc módra

  Nicolas Cage karórájaként is ismert a Montblanc Timewalker Chronograph Automatic, de nem kell híres hollywoodi színésznek lenni ahhoz, hogy az óra a csuklón viselve felhívja magára a figyelmet. A Montblanc kollekciójában talán ez a legrobusztusabb, leginkább tettrekész modell, nem véletlenül lett az elsősorban akciófilmjeiről ismert színész, egykori márkanagykövet órájává.

  Montblanc csúcs kronográf

  Az eredetileg íróeszközeivel fényes karriert befutott Montblanc nagyon úgy tűnik, hogy lényegesen rövidebb idő alatt hasonló eredményt ér el óráival is. A kollekcióban a viszonylag divatos darabok (természetesen nem összekeverendő a divatórákkal) illetve a márka íróeszközeinek hagyatékát tovább vivő elegáns megjelenésű órák mellett felállítottak egy minden szempontból csúcsminőséget képviselő kollekciót is.

  Montblanc csillagok nőknek

  A kifinomult és elegáns megjelenés szinte mindegyik Montblanc órára igaz, és ebből kiindulva könnyen lehetne gazdag női kollekciót is építeni. Ehhez képest azonban meglehetősen mostohán bánik a márka a szebbik nemmel. Bocsánatkérésük első jeléül még a januári genfi vásáron álltak elő egy modellel, amely immár lassan a kereskedésekbe is eljut.

  Művészi Montblanc

  A nem is olyan régóta az órák világába is magának helyet követelő Montblanc a legmagasabb elvárásokat is kielégítő, már-már iparművészeti remekeket felvonultató kollekciója a Villeret 1858. Itt nem csak műszaki szempontból kivételes darabokat találunk, hanem szemet gyönyörködtetőeket is, és jól ismert koncepciók is új, de a hagyományokat tiszteletben tartó módon öltenek testet. Ilyen a Montblanc Villeret 1858 Grande Seconde au Centre Retour-à-Zéro is, amely a három központi mutatóval készülő órák koncepcióját közelíti meg egy kicsit más szemszögből.

  Szilikonos Montblanc

  Lassan, de biztosan bővül azon márkák névsora, amelyek óráiban a gátlóműnek legalább egyes részei szilikonból készülnek. A Montblanc büszkeségének számító Nicolas Rieussec kollekció kronográfja vezeti be a márkát a szilikon klubba, amelynek kézi felhúzású manufaktúra kaliberében a gátkerék és a horgony villástól a mágneses mezőkre teljesen érzéketlen, rendkívül könnyű és kopásálló szilikonból készítették. Viselőjét erre a számlap „Silicon Escapement” felirata emlékezteti, amennyiben a kizárólag 18 karátos vörösarany tokos, 25 példányra limitált Montblanc Nicolas Rieussec Chronograph Silicon Escapement egyikét sikerül megkaparintania.

  Montblanc csillagos kronográf

  A Montblanc egyik legfiatalabb kollekcióját, a Star 4810-t, szigorúan a márka logója, a csillag köré szervezték, emellett azonban igyekeztek a lehető legkevesebbre szorítani a felesleges díszítéseket. Igaz ez a kronográf változatra is, amelynek tavaly bemutatott első változatához képest a mostanin számos apróbb, ám mégis jelentős hatású változtatást végeztek.

  Forradalmi tourbillon a Montblanc-től

  A Montblanc idén januárban két olyan darabbal is előállt, amely mindenféleképpen említésre méltó újításokat tartalmaz. Mint ilyen, ezek értelemszerűen a kollekció felső szegmensébe tartoznak. Az egyiket egyenesen a Collection Villeret 1858-ba sorolták, azaz olyan műszaki újdonságot tartalmaz, amely méltó arra, hogy a Minerva örökösének tekintsék.

  Egy Minerva a Montblanc-tól

  Ahogy az óraipar nagyágyúi közül sokan, úgy a Montblanc is biztosra megy idén, és egy történelmi darabbal áll elő a januári, genfi vásárra – elegánsabban - szalonra. Avatottabbak számára persze az előző mondat egyből egy ellentmondást tartalmaz, hiszen a Montblanc elsősorban íróeszközeiről vált ismertté, órákat csak bő egy évtizede készítenek. Ezt történelmi múltnak tekinteni erős túlzásnak nevezhető. A Montblanc ugyanakkor néhány évvel ezelőtt megvásárolta az előző század elején kronográfjairól ismert Minervát, és a „Vintage Chronographe”-fal tulajdonképpen ennek az egykori fényes márkának állít emléket.

  Montblanc Timewalker GMT

  A Timewalkerről bátran állíthatjuk, hogy a Montblanc legmodernebb kollekciója. A külső már-már a minimalizmus határait súrolja. A szigorú vonalak azonban mégsem teszik túlságosan merevvé az óra külsejét, amiről elsősorban a különböző geometriai formák finom játéka tehet. Szintén ennek köszönhető, hogy az kifejezetten sokoldalúvá vált: viselhető hétköznap is, de ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. A GMT változat ezen kívül a sokat úton lévőknek lehet igazán hasznos.

  Montblanc Nicolas Rieussec Monopusher Chronograph Open Date

  Az eredetileg írószereiről ismert Montblanc bő egy évtizede már órákat is készít. A lépés akkoriban logikusnak tűnt, hiszen a tollak adott minőségben való elkészítése is komoly szakmai felkészültséget kívánt. A hamburgi székhelyű cég a gyártás helyszínéül a svájci Le Locle-t választotta, gondoskodva így arról, hogy a svájci órakészítés hagyománya és tudása is megjelenjen a német kézügyesség mellett. Az első óra elkészítésétől mindössze tizenegy évnek kellett eltelnie, hogy megjelenjen az első, saját fejlesztésű kaliber, az MB R100, amelyet elsőként a Montblanc Nicolas Rieussec Monopusher Chronograph Open Date-be építettek be.


   
  Impresszum
  Médiaajánlat
  jetfly.hu
  haborumuveszete.hu
  wdl.hu
  timemaster.hu