Órák

 • Baume et Mercier
 • Breitling
 • Cartier
 • Chronoswiss
 • Ferrari
 • Fortis
 • Frédérique Constant
 • Hamilton
 • Hublot
 • IWC
 • Jaeger-LeCoultre
 • MeisterSinger
 • Montblanc
 • Nomos
 • Omega
 • Oris
 • Panerai
 • Piaget
 • Sinn
 • TAG Heuer
 • Vacheron Constantin
 •  

  Percek

 • Best of Best
 • Formabontók
 • Búvár órák
 • Homage
 • Női órák
 • Órakultúra
 • Pilóta órák
 • Tourbillon
 • Forma 1 és autók
 •  

  Emberek

 • Hírek
 • Játék
 •  

  Óramutató

 • Impresszum
 • Médiaajánlat

 • Keresés

   
   


  Hírlevél megrendelése


  Cartier: Az idő művészete

  Nagyjából 180 Cartier modellt mutattak be a közönségnek Zürichben, a Bellerive Múzeumban. A kollekcióban akadtak nagyon idős és a jelenből származó modellek is, 1874-től egészen a napjainkig. Az utóbbi években ez volt az első lehetőség, hogy ilyen sok Cartier órát láthatott egy időben és egy helyen a közönség. Ez a kiállítás végigvezette az embereket az idő alakulásán, mégpedig egy órakészítő szemszögéből.

  Cartier Calibre Astrotourbillon 2011

  A Cartier Calibre Astrotourbillon 2011 egy újabb mestermunka, melyre méltán lehet büszke gyártója. Egy igazi férfi karóra, és idén lesz még néhány olyan modell, melyeknek ez az Astrotourbillon darab fog alapul szolgálni. Titánium váza 47 mm átmérőjű, mely 100 méterig vízálló, köszönhetően többek között a zafír-kristályüveg fedőlapnak, amely a számlapot védi. Koronája kék-zafír burkolatot kapott, kijelzője pedig hamisítatlan stílusjegyeket hordoz magán, mely csak úgy vonzza a tekinteteket. Mindössze 100 darabot gyártanak belőle. A limitált darabszámú modell ára egyelőre nem került nyilvánosságra, de nem az olcsóbb kategóriába fog tartozni.

  Cartier 21 Chronoscaph W10197U2 Unisex Watch

  A világ egyik legnépszerűbb luxusmárkájának számít az óragyártás terén a Cartier, mely 1847 óta gyártja szebbnél szebb karóráit. Abban az évben, Párizs szívében egy tehetséges és fiatal francia ékszerész úgy döntött, hogy az akkori idők trendjéhez hozzáadja saját ötleteit mechanikus téren, és a külső stílusjegyek tekintetében egyaránt. Majd egy évszázadon keresztül kerültek eladásra a különlegesnél különlegesebb darabok, melyek hordozták magukban a tradíciót, a sportosságot, az eleganciát és a precizitást szerte a világon.

  Roadster de Cartier W6206018

  A Cartiert olyan márkának ismerik, amely szívesen vegyíti a luxus elemeket, az erőt és sportosságot sugárzó kinézettel. Az 1840-es években, Párizsban gyártotta első modelljeit Louis-Francois Cartier, aki megváltoztatta az óragyártás akkori alapjait azzal, hogy egy fokkal még tündöklőbbé varázsolta műveit és a luxus legmagasabb fokát képviselte minden darab, ami elhagyta kezeit.

  A Cartier túlhaladja a tourbillont

  Amikor a Cartier néhány évvel ezelőtt manufaktúra szerkezeteivel újra megjelent az óraiparban, sokakban kételyek fogalmazódtak meg elkötelezettségével kapcsolatban, elvégre nem minden ok nélkül nevezték egykor a kvarcok királyának is. Azóta számos manufaktúra kaliberrel álltak elő, köztük egy belépőszintű (legalábbis a Cartier szemszögéből), egyszerű hárommutatóssal is. Akiket mindez még mindig nem győzött meg, azokat a tagadhatatlanul világújdonságnak számító szerkezettel szerelt Rotonde de Cartier Astroregulateur fog visszavonhatatlanul jobb belátásra bírni.

  Cartier újdonság sokat repülőknek

  Arról aligha van vita, hogy mi egy óra leghasznosabb funkciója, de hogy mi a második leghasznosabb, arról már megoszlanak a vélemények. A sokat repülők nyílván a második időzóna megjelenítését értékelik a legtöbbre. Amikor a repülés még kiváltságnak számított, a magára valamit is adó üzletember csuklóján ilyen komplikációval rendelkező óra ült, és figyelembe véve a leolvasás kényelmességét, nem is igen akartak már másmilyen órát hordani. Második időzóna megjelenítésére képes órák minden mennyiségben és változatban készültek már, ám a Cartier-nek ennek ellenére is sikerült valami újjal előállnia.

  Astrotourbillon a Calibre de Cartier-be is

  A bő egy hónap múlva megrendezendő genfi óraszalonra a Cartier úgy tűnik, jó pár újdonsággal készül. Az eddig nyilvánosságra hozott modellek közül a Calibre de Cartier Astrotourbillon a kézi felhúzású manufaktúra szerkezetével tűnik a legérdekesebbnek, és egyben rámutat arra is, hogy a Cartier a Calibre tokjának nagyobb szerepet szán, mint azt eredetileg feltételezni lehetett.

  Egy Grande Complication a Cartier-től

  A Cartier-nek valószínűleg a Rotonde Grande Complication Skeleton a legértékesebb órája, és ez egyáltalán nem csak az órán lógó árcédulára vonatkozik. Az óra a Cartier aduásza abban az egyszerűnek éppen nem mondható játékban, amelyben az óraipar legjobbjai közé szeretné magát soroltatni. Figyelembe véve a Rotonde Grande Complication Skeleton megépítésével, illetve az elmúlt három év munkájával (mint a Cartier Calibre 1904MC, a 9451 MC tourbillon vagy az ID One tanulmány) elért eredményeket, egyáltalán nem áll rosszul.

  Kedves Cartier aranyóra

  A nagy méret nemcsak nem mindenkinek, de nem is mindegyik órának áll jól. A klasszikus és lapos aranyórákat aligha nevezhetnénk kecsesnek és elegánsnak, ha átmérőjük a közelítene a sportosabb darabokéhoz. Finoman kidolgozott remekművekre pedig mindig is lesz kereslet, ahogy erről a Rotonde de Cartier Grande Date is tanúskodik.

  Cartier - az újrakezdés

  Amikor a Cartier 2008-ban a januári genfi vásáron jelentkezett Ballon Bleu tokba ültetett repülő tourbillonjával sokan nem tulajdonítottak neki túl nagy jelentőséget. Pedig a Cartier külön kollekcióba, az Haute Horlogerie-ba, a magas óraművészetbe sorolta. Az azóta a kollekciót jellemző, mára már jellegzetesnek nevezhető, több szintes, ródiummal bevont ezüst számlappal először itt találkozhattunk. Úgy tűnik azonban, hogy két és fél évvel ezelőtt sokan lebecsülték ezt a darabot.

  Ritkán látott Cartier sportóra

  A Cartier nem véletlenül érdemelte ki a kvarcórák királya címet, hiszen tagadhatatlanul pompás ékszeróráiba elsősorban ezeket a szerkezetek építette be. Ettől a hírnévtől az utóbbi néhány év óta azonban igyekeznek megszabadulni, újra fölfedezve óraipari múltját. Azonban még abban az időben is, amikor a Cartier-nél a kvarcszerkezetek aranykorukat élték, készültek modellek automata és kézi felhúzású mechanikus kaliberekkel is, amelyeket ráadásul nem lehetett ékszerórának tekinteni. Egy kiváló példa erre a Cartier Autoscaph 21.

  Egy óra, három számlap

  A Cartier Santos Triple 100-t 2008-ban először csak 20 példányban készítették el, a tokot palládium alkotta. Az óra három különböző számlappal rendelkezett, egy egyszerű fehér, egy gyémántokkal kirakottal, és eggyel, amelyen kézzel gravíroztak egy tigrist. A leginkább zsalugáterekhez hasonlítható szabadalmaztatott rendszert elegánsan, a koronával működtethetjük. A három különböző számlapot háromszög keresztmetszetű tömör fehérarany hasábok felületeire ültették. A megoldással reklámtáblákon a mindennapi életben is találkozunk, ám egyszerűsége mögött komoly műszaki megoldások bújnak meg.

  Még egy Cartier remekmű

  Ugyan a Cartier az órák világát soha nem hagyta el, azonban hosszú évtizedekig az időmérők bizony csak a másodhegedűs szerepét voltak kénytelenek betölteni. Néhány évvel ezelőtt azonban elindult valami a francia gyökerű luxusmárkánál, amelynek eredményei nem csak tanulmányórákban, hanem gyakorlati, mindennapi használatba vehető darabokban is megmutatkozik. Elég csak például a Calibre de Cartier-re gondolni, de a komplikációkat kedvelők az Astrotourbillon-ra is emlékezhetnek. Az előbbinél egyértelműen komplikáltabb, az utóbbinál azért egyszerűbb modellel bizonyítja a Cartier, hogy óráinak igenis van helye a legnevesebb svájci márkák között.

  Kaliber a Cartier-től

  Bár a közelmúltban néhány valóban figyelemre méltó, komplikált darabot mutattak be, ezeket aligha fogják nagy tételben a piacra dobni. A Calibre kollekció darabjaira azonban kedvező árfekvésüknek köszönhetően borítékolhatóan nem ez a sors vár majd.

  Nem mindennapi Cartier tourbillon

  Már hosszabb ideje lehetett hallani arról, hogy a Cartier órái között újra hangsúlyosabban kívánja szerepeltetni az esztétikai értékek mellett a műszakiakat is, de legkésőbb a Cartier ID One tanulmány óra bemutatás óta ez már bizonyosan tudható. Az idei SIHH számos újdonsága közül talán egyik darab sem jelzi ezt jobban, mint a valóban egyedi ötletet a valóságba átültető Montre Rotonde de Cartier Astrotourbillon.

  A Cartier ütős come backje

  A Cartier név kötelez, így érthető, hogy félmegoldásokkal nem elégedhetnek, nem elégszenek meg. Órák tekintetében az elmúlt két évtizedben a márkát sokan a kvarcok királyának tekintették. Az óraipar azonban a nyolcvanas évek végétől gyökeresen megváltozott, és a folyamatok hatása alól egyetlen, magát komolyan vevő márka sem vonhatja ki magát - legyen még oly ismert és tekintélyes is, mint a Cartier. A Cartier eleinte a Piaget-hez és a Jaeger-LeCoultre-hoz fordult segítségért, amikor saját kalibereit készítette el. Ugyanakkor évek óta egyre jobban érezhető volt, hogy valami készülőben van. Elég csak azokra a Cartier kaliberekre gondolni, amelyek kiérdemelték a Poinçon de Genève-t (Genfi címer/pecsét). A nagyközönség élőben a januári SIHH-en ismerkedhet majd meg az ID One-nal, azaz azzal a tanulmányórával, amely egyszer és mindenkorra világossá teszi, hogy a Cartier teljes mellszélességgel visszatért az óraiparba.

  Cartier Ballon Bleu

  A Serge Rabassa által tervezett, bő két évvel ezelőtt először bemutatott Ballon Bleu kollekció ugyancsak felhívta magára akkor a figyelmet. A többnyire csak nemesfémekkel dolgozó Cartier akkora potenciált látott ebben a formában, hogy a rozsdamentes acél változat elkészítésére is vállalkozott. Ha pedig már rászánta magát erre a lépésre, akkor a lehetőségekhez mérten egyszerre próbálja óráját férfiak és nők számára is tetszetőssé tenni.


   
  Impresszum
  Médiaajánlat
  jetfly.hu
  haborumuveszete.hu
  wdl.hu
  timemaster.hu