Órák

 • Baume et Mercier
 • Breitling
 • Cartier
 • Chronoswiss
 • Ferrari
 • Fortis
 • Frédérique Constant
 • Hamilton
 • Hublot
 • IWC
 • Jaeger-LeCoultre
 • MeisterSinger
 • Montblanc
 • Nomos
 • Omega
 • Oris
 • Panerai
 • Piaget
 • Sinn
 • TAG Heuer
 • Vacheron Constantin
 •  

  Percek

 • Best of Best
 • Formabontók
 • Búvár órák
 • Homage
 • Női órák
 • Órakultúra
 • Pilóta órák
 • Tourbillon
 • Forma 1 és autók
 •  

  Emberek

 • Hírek
 • Játék
 •  

  Óramutató

 • Impresszum
 • Médiaajánlat

 • Keresés

   
   


  Hírlevél megrendelése


  Hamilton American Classic Jazzmaster

  Kevés ehhez fogható karóra létezik saját kategóriáján belül. Az American Classic Hamilton Jazzmaster minden tekintetben egyedi. Tükrözi a gyönyörű karórák minden stílusjegyét. 42 mm-es óratokja egy automata mozgásérzékelős rendszert rejt, amely 60 órás járástartalékot biztosít viselőjének.

  Az óra öltöztet - Hamilton Jazzmaster Slim Petite Seconde

  A gyártók egyre inkább visszatérnek az 1960-as, 70-es évek trendjeihez, ami a modern óragyártást illeti. Az alábbiakban egy olyan modell kerül bemutatásra, mely gyönyörű, letisztult, egyszerű és mégis öltöztet.

  Egy alap Hamilton

  Minden márkának van egy olyan órája, esetleg kollekciója, amely egyben magát a márkát is meghatározza. Ez a kölcsönös kapcsolat azonban talán sehol sem nevezhető olyan erősnek, mint a Hamilton és az igen gazdag és szerteágazó Khaki kollekció alapjául szolgáló Khaki Field esetében.

  Hamilton RailRoad Automatic Lady

  A gőzmozdonyos vasutazás aranykorában - sokak szerint másik nincs is - meglehetősen nehéz volt bejárni a nagy, erős, és olajos mozdonyok, és a kecses, tündöklő női órák közötti asszociációs utat. Az idő távlatából azonban a gőzmozdonyos vasutazás szinte mindenkiben nosztalgiát ébreszt, és erre már lehetett építeni. A Hamiltontól így talán nem is annyira merész Railroad név alatt előállni egy női órával.

  Egy óra minden alkalomra – Hamilton Seaview Auto 37

  A Hamilton Seaview kollekciójának óráit pontosan abba a szegmensbe pozícionálták, amely valószínűleg napjaink egyik legfontosabbika: a hétköznapi, általános megjelenésű órákéba. A Seaview kollekció darabjai otthonosan mozgnak hivatalos környezetben, és a szabadidőnket is eltölthetjük társaságában, sőt, a sportoláskor jelentkező igénybevétel sem árt neki. Ha mindenféleképpen ragaszkodunk ahhoz, hogy egy óra a lehető legtöbb alkalomhoz illjen, akkor olyan megjelenésűt fogunk választani, mint amilyen a Seaview Auto 37 is.

  Lapos Hamiltonok

  A nagyméretű órák diadalmenete lassan már három évtizede töretlen, és egyes modellek már a viselhetőség fizikai határait is el-elérik. A karórák napjainkban akkorára nőttek, hogy dédnagyapáink csuklón hordott zsebórának képzelnék őket. Persze a nagyobb átmérő zömében előnyös, azonban mindegyik ilyen óra egy közös, rossz tulajdonságban osztozik: nehezen férnek az ing mandzsettája alá.

  Újabb óra Harrison Fordtól és a Hamiltontól

  Harrison Fordnak a környezet megóvása érdekében tett erőfeszítéseit a Hamilton is támogatja, amelynek eredménye egy környezetestudatos karóra, a Hamilton Conservation után egy egész kollekció, a Team Earth. Ahogy a tavalyi óra, úgy az idei kollekció is a Conservation International nemzetközi környezetvédelmi szervezet működését segíti, amely igazgatótanácsának számos más híresség mellett Harrison Ford is tagja.

  Hamilton Retro

  A Hamilton az idei bázeli vásáron állt elő a jelen trendjeivel szembemenő, ugyanakkor azt követő darabjával is, a hangzatos nevű Pulsomatic órájával. Szembemegy abból a szempontból, hogy a pusztán digitális kijelzés manapság erősen háttérbe szorult, ugyanakkor az óra a nem is olyan régmúlt egyik mérföldkő jelentőségű órájának állít emléket, amely koncepcióval rengeteg márka állt elő az utóbbi egy-két évben. Teljesen reménytelennek éppen ezért nem tűnik az óra sikere, sőt, olyan kevés ilyen minőségi retro óra van a piacon, hogy szinte konkurenciával sem kell számolni.

  Hamilton Khaki X-Landing

  A Hamilton Khaki kollekciójának X nevű modelljei mind olyan pilótaórák, amelyeket a megszokott, kötelező elemeken felül valamilyen egyéb, egyedi funkcióval vagy funkciókkal is kiegészítenek. Ezek természetesen mind szorosan kapcsolódnak a repüléshez, és legtöbbjük kifejezetten hasznos lehet a kisgépes repülés szerelmeseinek. Az X órák neveikben már utalnak arra, hogy miben is segítik viselőiket, így a ma nyitó bázeli vásáron bemutatkozó Khaki X-Landing a leszállásnál lehet hasznos.

  Gőzmozdony a csuklón

  Ha a Hamilton múltja kerül szóba, úgy a második világháborúban betöltött szerepe miatt szinte mindenkinek a klasszikus katonai órák jutnak eszébe. A márka azonban jóval előbb, még a XIX-XX. század fordulóján tette le a névjegyét, amikor is számos amerikai vasúttársaságot látott el zsebórákkal, amelyek pontosságuk és megbízhatóságuk révén nagyban hozzájárultak a biztonság növeléséhez. A vasút azonban csak a XIX. században számított a haladás jelképének, helyét a XX-ban a repülés vette át, vasútszerelmesek azonban ma is vannak, őket pedig meglehetősen kevés márka szolgálja ki. A Hamiltont pedig már csak a múltja is kötelezi.

  Újabb klasszikus Hamilton pilótaórák

  A Swatch csoport tulajdonában lévő amerikai gyökerű Hamiltonnak gazdag múltja van a katonai órák terén, és pilótaóráinak választéka is kimondottan széles. Ezt a bőséges választékot fent is kell tartani, és ennek jegyében egy új, klasszikus megjelenésű pilótaóra családdal álltak elő.

  Újjászületett Elvis órája

  Egyértelmű volt, hogy csak idő kérdése, amíg a Hamilton főleg az Egyesült Államokban, de világszerte is ikonként kezelt Ventura modelljét új köntösbe öltözteti. Persze az évek során jelentek meg különböző változatok, ám a formán és a méreteken alig-alig változtattak. Az első Venturát még jóval a kvarc korszak előtt mutatták be, az elektromos óra akkoriban ugyancsak futurisztikusnak számított. Ami azonban igazán megragadta az embereket, az az óra űrkorszakhoz méltó megjelenése, márpedig az űrverseny 1957-ben, a Ventura megjelenésekor, indult csak be igazán.

  Hamilton Ventura Chrono

  Nem sok olyan óramárka van, amely gazdag, klasszikus és sportos kollekciója mellett, különleges, mondhatni extravagáns formájú modelleket is felvonultat. Az amerikai gyökerű Hamiltonnál ezeknek a daraboknak már hagyományuk van, és az extravagáns külsőhöz meglepő módon nem társul extravagáns ár. A Ventura kollekció pedig idestova egy emberöltő óta töretlen népszerűségnek örvend.

  Futurisztikus óra a Hamiltontól

  A svájci tulajdonban lévő, ám erős amerikai gyökerekkel rendelkező Hamilton formatervezőinek kezei közül került ki az ODC X-02 Quartz, amely szokatlan megjelenésével határozottan új irányba mutat. Az óragyártó komoly katonai hagyományokkal bír (ebbe mindhárom fegyvernem beleértendő, ugyanis a Hamilton szállította a II. világháború alatt az Egyesült Államok fegyveres erői számára az órákat), így nem a véletlennek köszönhetjük, hogy a tok vonalvezetése pont egy repülőgépszárny keresztmetszetét teszi ki, bár megjelenésével egyértelműen egy futurisztikus űrkorszakot idéz.

  Hamilton Khaki X-Mach

  Ahogy azt a neve is sejteti, a Hamilton Khaki X-Mach névre hallgató pilótaóra segítségével a Mach számot, azaz a hangsebességhez viszonyított sebességünket lehet meghatározni. Ehhez természetesen néhány egyéb értéket is ismernünk kell, így végül egy egész szép rendszert kellett az óra lünettájára és a számlap külső peremére tervezni.

  Hamilton BelowZero

  A Hamilton 2008-as újdonsága a Khaki család BelowZero modellje, ami búvároknak készült. Nem is akármilyen búvároknak, hiszen a csúcstechnológiának köszönhetően 1000 méter mélységig garantáltan vízhatlan a szerkezet. Az órát héliumszeleppel látták el, melyet svájci ETA 2826 típusú automata kaliberrel szereltek fel. Az óra, perc, másodperc alapfunkciók mellett a dátumot is jelzi 3 óránál.

  Hamilton - Khaki Field Chrono Auto

  Sokan azt gondolják, hogy a minőségi óragyártás a kezdetekben kizárólag Svájcban történt, és ez a napjainkban sem lehet máshogy. Ezt jó néhány ellenpéldával lehet cáfolni, kezdve a német glashütte-i órásmesterek termékeivel, de akár tengerentúlig is elmehetünk. A több mint 100 éves múltra visszatekintő amerikai Hamilton termékei éppen ezt bizonyítják. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mára már svájci vér csörgedezik az Egyesült Államok „állampolgárának” ereiben. Ugyanis sok más nagy óragyártó mellet a Hamilton is tagja a Swatch Goup - világ legnagyobb óragyártó - konszernnek. Így nem csoda, hogy ezekbe az órákban is a legmodernebb svájci szerkezetek kerülnek.

  HAMILTON a Luxusautó Kiállításon

  2007. Október 18-án megnyitotta kapuit a különleges élményt nyújtó Luxusautó Show a Hungexpon-n. Rendezvényen a Watch de Luxe a HAMILTON márka népszerűsetését végezte az A pavilon 309-es standján, ahol a nagy érdeklődésre számot tartó híres autómárkák megtekintése mellett egy még különlegesebb élményben is részesülhetnek a látogatók, hiszen a HAMILTON-nak köszönhetően kipróbálhatták, milyen érzés egy MiG-29-es vadászgép pilótafülkéjében száguldani.

  Hamilton Jazzmaster Square

  A méltán híres Jazzmaster család jellegzetes négyzetes tokjába két új modellt zártak: a Square Automaticot és a Square Auto Chronót. Az Automatic 38 x 38 mm-es tokjába az ETA 2824 szerkezete került. Az áttekinthető számlapot zafírüveg védi. A 40 x 40 mm-es Square Auto Chrono tokja szintén meglehetősen kecsesre sikeredett, amelyben az ETA 2894 automata kaliber kelti életre a mutatókat.


   
  Impresszum
  Médiaajánlat
  jetfly.hu
  haborumuveszete.hu
  wdl.hu
  timemaster.hu